Καταγραφή ΗΛΙΑΚΤΙΣ (HΛεκτρονική ΙΑτρική Καταγραφή Των οξέων Ισχαιμικών Συνδρόμων)

Καταγραφή ΗΛΙΑΚΤΙΣ (HΛεκτρονική ΙΑτρική Καταγραφή Των οξέων Ισχαιμικών Συνδρόμων)

Η καταγραφή η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Stent Save a Life έχει κύριο στόχο την καταγραφή της διαχείρισης των οξέων εμφραγμάτων του μυοκαρδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού στην Ελλάδα και διεξάγεται με κύριο ερευνητή (principal investigator) τον Εκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΚΕ, κύριο Ιωάννη Κανακάκη.

Το προεδρείο της συνάντησης αποτελούμενο από τον κύριο Ιωάννη Κανακάκη και τον Πάνο Σταφυλά της HealThink παρουσίασε ενδιαφέροντα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από το πρώτο μέρος της καταγραφής. Μετά από επεξεργασία των δεδομένων παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα σε νοσοκομεία και κλινικές σε ολόκληρη την Ελλάδα για το 12μηνο, από 01/01/2018 έως 31/12/2018 σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου και θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών για την οποία υπήρξε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση. Ο σχεδιασμός της βάσης έγινε από τον Πάνο Σταφυλά και η ανάπτυξη της βάσης και των σχετικών εργαλείων που θα τη συνοδεύουν υλοποιούνται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πιστοποίηση ISO 9001:2015 Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Παραγωγή Λογισμικού/Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), με επικεφαλής τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπαμίδη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.